Du er her: www.bryggeriet.dk > Bryggerierne > Herning
 
Rigtigt fadøl skal drikkes friskbrygget

Bryggeriet Herning

Herning_1_479pix 

"Vi må tit overbevise nye gæster om, at vores brygkedler rent faktisk bliver brugt til at brygge øl i."

I rækken af restauranter og bryggerier fremstår Bryggeriet Herning som et af de ypperste eksempler på, hvordan design, indretning og kunst kan smeltes sammen til en potent enhed.

På Torvet i Herning - i Herning Hede og Diskontobanks gamle bygning, der må betegnes som en af byens smukkeste, har den færøske kunstner Trondur Patursson i samarbejde med glasmesteren Per Hebsgaard, forvandlet bankens gamle kælder til et åbent og lyst rum. Det eneste der er tilbage er den topsikrede bankboks fra 1912 leveret af Herning Pengeskabsfabrik.

Forud for bygningen af Bryggeriet Herning skabte vi et frugtbart samarbejde med kunstnerne - og gav dem masser af frihed til at udfolde sig i den historiske bygning.  Trondur Patursson og glasmester Per Hebsgaard har sammen skabt et fantastisk loftslys.

Øllet:
Bryganlægget i Herning er kun halvt så stort som søsterbryggerierne i Århus og København. Det betyder, at bryggeren kun laver omkring 500 liter øl af gangen.
Sortimentet strækker sig således fra den normale og velkendte pilsner over den overgærede Herning Ale til den helt specielle månedens øl.


Snaps på øl:
Som noget helt ekstraordinært fremstiller Bryggeriet Herning øl-snaps. Ved hjælp af et destillationsapparat, som vi har hentet i det sydlige Tyskland, udnytter vi overskuddet fra vores øl-produktion til at fremstille den enestående snaps.

Konceptet med små lokale brænderier er ikke ny. I 1800-tallet var der ikke mindre end 2500 danske brænderier, men i 1923 fik De Danske Spritfabrikker eneret på at fremstille gær og sprit. Monopolet varede frem til 1973, hvor Danmark blev optaget i EF.

Alligevel har spritfabrikkerne længe været de eneste i Danmark, der lovligt brændte snaps - indtil vi fik tilladelse fra Told & Skat og begyndte vores egen unikke produktionen af den hidtil usete øl-snaps.

Øl-snapsen destilleres to gange - og ender med en alkoholprocenten er på hele 86% vol.
Med destilleret vand bringes de stærke dråber ned til 40% vol., så snapsen kan drikkes, og smages til med kommen. En del sælges, som den er, mens andet lagres på træfade i seks måneder. Fadene tilfører spiritusen en fin eftersmag af vanille - og gør snapsen lidt stærkere. I alt indeholder den fadlagrede snaps 55% vol.

Alt efter årstiden kan vi også tilbyde forskellige frugtsnapse.

Herning_4_479pix

 

Kokken anbefaler

Bryggeriets Culottesteg

Vi sætter en hel culottesteg på bordet.

Rigeligt til 2 og passende til 4 personer
Bryggeriet Herning, Torvet 3c, 7400 Herning, Tlf.: (+45) 96 260 270
© Copyright Aage Damgaard ApS 2013