Du er her: www.bryggeriet.dk > Bryggerierne > Flakhaven, Odense
 
Rigtigt fadøl skal drikkes friskbrygget

Bryggeriet Flakhaven

I januar 2005 åbnede ægteparret Kirsten Redder og Jørgen Pedersen Bryggeriet Flakhaven i gavlen af Rådhuset i Odense centrum.

Flak_1_479pix 

 

De har i forvejen restauranten A Hereford Beefstouw på den modsatte side af gaden og blev allerede i 1992, da Bryggeriet Sct. Clemens åbnede i Århus som en del af Aage Damgaard kæden, inspireret til et husbryggeri. Imidlertid skulle der gå 12 år før de i januar 2005 kunne slå dørene op til det splinternye bryggeri. De ejer selv bryggeriet, men samarbejdet med Aage Damgaard Aps igennem mange år afspejler sig elegant i indretningen og bryggeriets ølprogram.


Restauranten er bygget op i to etager som bindes sammen af det centralt placerede brygværk. Uanset om gæsterne sidder i restauranten i stueplanet eller kælderen, der også  er indrettet med egen bar til større grupper, er det store 1000 liters brygværk i højpoleret kobber det samlende midtpunkt. I stueetagen er bordene derfor placeret i en halvcirkel omkring bryggeriet.

 

Som det er tilfældet på søsterbryggerierne i København, Århus har arkitekten Søren Damgaard stilsikkert stået for layoutet af lokalerne.

 

Det er den danske kunstner Peter Stuhr og den lettiske kunstner Janis Strupulis der står for den vellykkede farvesætning og udsmykning af hver deres områder af bryghuset. Kunstnerne har på den måde fortsat traditionen fra de øvrige Damgaard-bryggerier med at arbejde på lige fod med arkitekten. Kirsten Redder og Jørgen Pedersen har således sikret sig, at det også her i Odense er en æstetisk visuel oplevelse, at drikke øl i et bryghus tilknyttet pionerfamilien indenfor dansk mikrobyg.

Flak_velkommen_4

 

Kokken anbefaler

Bryggeriets Spareribs

500 g eller 750 g

Serveres med coleslaw.
Bryggeriet Flakhaven, Flakhaven 2, 5000 Odense, Tlf.: (+45) 66 12 02 99
© Copyright Aage Damgaard ApS 2015